.

Om jag lyckas komma igenom den här halva helvetes veckan i skolan ska jag ge mig en ordentligt klapp på axeln.

Plugghest är för trött

Ah men tja! Jag sitter och pluggar, men jag kommer ingen vart för jag är SÅ TRÖTT!!!!! Det funkar liksom inte med att sitta och skriva om Östermalm historia eller om Fridhemplan och yadayada. För. det. är. så. tråkigt. just. nu! Men imorgon har jag sovmorgon och jag ska sova länge. INGEN SKA VÄCKA MIG!!! Nu ska jag gå och lägga mig. Har ingen nytta av att skriva om tråkig historia när man är såhär trött.

Life's a song


Snart vår?

Om jag inte visste vilken månad det var nu, skulle jag nästan tro att våren var på väg. Solen skiner, fåglar som kvittrar, snön har smält bort och isen börjar försvinna den med, och så är det inte mörkt längre klockan fyra på eftermiddagen. Ge mig vår.

Free rice

Hallå hallå! Idag på spanskan berättade vår lärare om en hemsida som heter www.freerice.com. Där kan man svara på frågor på spanska eller engelska + massa annat. För varje rätt så donerar man tio riskorn, som sponsras av sponsorer! Bra va? Klicka på bilden för att donera lite ris! :)

Lisas examen

Lisa och Alex


Lisa, stolt pappa Mats och stolt mamma Berit. Det roliga är att det var typ kameror från alla olika håll så det var svårt att få alla att titta åt samma håll!


På väg in


Fina Lisa! Här fick jag en klump i halsen.


Jag fick hedersuppdraget att filma när hon kom upp på scen. Jag var så nervös att jag skulle göra fel och jag var nervös för hennes skull. Jag uppfattade därför ingenting av vad som hände under dessa minuter. Fin dikt lästes upp och hon fick äntligen sitt diplom. Fin bild på Lisa och Totti.


Här fick vi ge applåder till alla studenter. Jag och min moster Berit var först upp med att ställa oss upp och vi skrek, vi hoppade, stampade med fötterna och applåderade som ingen annan. En mäktig stund, tror vi applåderade i fem minuter.


På våg ut från salen med diplomet i sin hand


Efteråt. Lite mingel typ.


Moster Berit


Lisa på väg till en bal på ett slott. Väldigt duktig tjej som klarat av 5,5 års veterinär-utbildning. Grattis tusen gånger om!

Min blogg...

...är nu öppen för åskådning igen.

Godisförbud

Efter mitt missöde med gelehallonen från i lördags, som alla äckliga fingrar hade tagit på, är jag numera äcklad av tanken på godis. Mår illa så fort jag tänker på godis. Därför kan det ju vara ett bra läge för ett godisförbud. Till och med påskhelgen ska jag inte äta något godis över huvudtaget. Förutom tutti frutti ask. Det kan man inte ta ifrån mig.

Solsidan

[från tv4]

Igår var det äntligen premiär för solsidan. Synd för mig eftersom jag missade det. Blev ju då magsjuk igår så att titta på någon tv var ett absolut no no. Tittade istället för tv4 play nu idag när jag mår liiiiiiite bättre, men har fortfarande så jävla ont i magen. Anyway, älskar grannen Ove Sundberg. Älskar när han säger "jaja, fortsätt med ditt skinkrytteri" eller när han totalt förstör Alexs frieri till Anna. Han är så skön. Igår när solsidan var på i bakgrunden (för att mamma satt och tittade på det) var jag dock bara irriterad på honom för jag själv hade så jävla ont, men idag var det bara asroligt.

Paltbröd med fläsk

Idag hade vi besök av min moster och hennes man. Mamma hade lovat att hon skulle bjuda på paltbröd med fläsk, men eftersom jag inte äter det så fick jag spagetti och köttfärssås. Jag hade dock aldrig smakat paltbröd med fläsk förut så jag kunde egentligen inte döma, så jag bestämde mig för att smaka. Av den tugga jag smakade, så tyckte jag att det smakade väldigt gott. Nu kanske mamma inte behöver äta det alldeles ensam längre.
Jag som annars brukar vara ganska petig i maten har börjat testa mina smaklökar lite mer på sistone. När jag var uppe i Norrland smakade jag älgtunga och älghjärta (båda var goda). Kvar är väl bara grisfötter då. Ueeeäääh not gonna happen! Jag stoppar inte i mig några håriga fötter, nej nej!

Skolstart

Jahapp, då har skolan startat igen och vips har man saker igen som man måste ta tag i. Dagen var oerhört jobbig att ta sig emot, då jag knappt sovit något alls. När man sover ut på loven är vi ju alla vana vid att det är svårt att somna vid en viss tidig tid när man vänt på dygnet som jag har gjort nu. Sov kanske fyra timmar, inte mer. Snacka om att jag är trött nu. Ska göra klart spanskan, titta på top model, sen ska jag gå och lägga mig. Men imorgon har jag i alla fall sovmorgon tills kvart över tolv. TJOHO!
update: "ta sig emot".....wtf?

What about love

För några år sedan var jag helt inne i amerikanska serier där man letade efter talanger, t ex girlicious. Jag var helt fast i den serien och det här klippet ovan var mitt absoluta favoritframträdande under hela säsongen. Tjejen, Chrystina, var min favorit och jag kommer ihåg hur avundsjuk jag var på hennes röst. Stört bra fortfarande idag!!!

Färga håret igen?

Hola bloggen! På måndag slutar lovet och jag börjar skolan igen, vilket betyder plugga plugga plugga idag. Igår var jag ute med ett gäng på Laroy. Var väl sådär kul, men jag var inte riktigt på humör heller. Såg ut som en katastrof också. Jag vill färga håret som jag gjorde för ett år sedan, på bilden ovanför. Typ något sånt, för jag är så himla trött på mitt hår och min lilla gardinlugg just nu som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med.

The last song





Oh herre! Vilken film detta var då. Väldigt fin film, men höll på att gråta ögonen ur mig där ett tag. Btw Liam...YUM! Det är något med Nicholas Sparks böcker. Inte för att jag läst dem, men sett dem på film har jag gjort.  Den här, Dear John, The Notebook (need I say more) och A Walk to Remember. Den senaste har jag dock inte sett, kanske ska göra det?

lookbook

Den här klänningen har jag tittat på många gånger och jag tycker den är superfin. Men den känns inte riktigt som något som jag skulle passa i även fast jag vill att det ska vara så. Om ni förstår vad jag menar.


2010

Jag längtar till sommaren


Alexandra har läst i en tidning om hur man spenderar nyårsafton visar hur det kommande året kommer se ut. Nu när 2010 är slut börjar jag starkt tro på det påståendet. Hur spenderade jag förra årets nyårsafton? Jo, jag var magsjuk. 2010 - året som skitit sig totalt. Jag kan nog med största säkerhet säga att 2010 har varit ett av mina sämsta år hitills. Tittade igenom arkivet (eller det lilla som fanns) och det finns igen månad där jag var helt lycklig. I december orkade jag inte längre och bestämde mig för att deppa ihop totalt ända in i slutet, för när 2011 är här ska det ske en förändring.

Ett löfte till mig själv; säga vad du känner och tycker (VÅGA)

...men på ett snällt sätt. Jag är ju fortfarande konflikträdd....daaaah! Va inte så jävla feg. Våga säga nej.

Min nyårsafton





[rosannas bilder]

I fredags var det min första nyårsafton som spenderades i Stockholm (i alla fall vad jag kommer ihåg). Först begav jag mig till Fanny där vi åt en god middag, drack, spelade lite spel och fixade oss. Efter det åkte vi i snöovädret hem till Emelie som hade en fest. Blev seriöst anfådd och fick spagettiben av att gå upp för trapporna för att komma dit. Vi kom dit en kvart innan tolvslaget så jag hann inte riktigt fatta att det var ett nytt år helt plötsligt. Blev dränkt av öl och en champangeflaska som sprutades rakt i mitt ansikte (eller mitt öga för att vara mer specifik) och håret mitt förstördes till slut av mängden snö som föll ner. Raketer blev skjutna tills vi en kvart senare begav oss inåt igen. Var nära att ramla en antal gånger, men med den snabba reaktionsförmågan som jag har (!!!) lyckades jag klara mig från att krossa svanskotan. Dansade lite, drack lite, skrattade lite och gick på toaletten ofantligt många gånger. När vi sen skulle bege oss hemåt hade vi ungefär 20 minuter på oss att hitta nattbussen då den skulle gå. Det sas att det skulle ta 10 minuter att gå, det tog 20 minuter och 30 sekunder att gå-springa. Fyfan vad det var jobbigt, men vi hann med bussen med en hårsmån tack vare en busschaufför som väntade in alla (tack, räddade min kväll). Väl på bussen hade jag halsbränna utan dess like och var nöjd över att vi hade klarat det, med tanke på den timman vi annars skulle fått väntat in på nästa buss. Kvällen slutades med en tango på tunnelbanan med en okänd kille och sedan somnade jag någon gång vid halv sex.

Nyårsdagen

Shit, vad jag är trött. Vaknade halv två på eftermiddagen och tvingade mig själv att kliva upp, trots att jag somnade någon gång vid halv sex på morgonen. Satte på tv:n där de visade Ivanhoe! En väldigt bra film. Huvudet värker, så nu ska jag ta en alvedon och sätta på en film!

RSS 2.0