30 november 2009


Jag tog en genväg förbi bibblan efter skolan för att låna en bok om svarta hål. Sen blev det en rundtur inne på åhléns, in desperate need av nya kläder. En ny tröja och kjol blev det. Katching. Så nu blev jag inspirerad av att börja skriva på min önskelista till julen, ska börja nu. ♥


Första advent



Hade alarmet på, men vaknade inte. Vaknade halv ett. Shit, jag som inte ens hade börjat med filmanalysen. Plugga, plugga, plugga. Nu är den inskickad och klar, inte speciellt bra analys vart det. Men jag får skylla mig själv.
Ja och idag är det tydligen första advent och idag bokade vi biljetterna till Östersund. Julen börjar närma sig.


Mörker


När jag rullade in på duvbo tunnelbanestation var det alldeles kolsvart. Vilket även betydde att rulltrapporna inte fungerade. Duvbos rulltrappor är de jobbigaste som funnits när de är avstängda, fick kramp i benen och jag är seriös när säger att jag höll på att svimma ett antal gånger. Död. Halsbränna. Kommer spy vilken sekund som helst. Kan inte gå. Blev ännu surare när det var en kille som joggade upp för rulltrappan, förbi mig som om han gjorde det varenda dag. Jag kände en vilja av att ta tag i honom så att han kunde dra mig upp. Men hann inte, han var för snabb som sagt. Kommer ut från tunnelbanan, helt svart överallt. Inte ett enda ljus är tänt. Great, strömavbrott. Dum som jag är så trodde jag att portkoden skulle funka, men nej. Kom upp till lägenheten och kom att tänka på min affärsjuridik inlämning som jag har tills imorgon. Har knappt skrivit något på den, känner panik, ångest. Inget batteri på datan, kan därmed inte plugga. Försökte läsa en tidning, gick inte så bra det heller. Jahapp, vad ska man göra nu? Fortfarande helt anfådd från den där *pip* rulltrappan. Sitter i mörkret, ser ingenting och det är helt dött ute. Ljuset tänds, försöker hoppa och skutta av glädje men benen viker sig. Det var tänt i ungefär 15 minuter, sen bom började det om från början. Mörkt.

Nu är det tänt igen eftersom jag sitter vid datan. Daaaa!!! Har fortfarande halsbränna och det känns som att jag kommer spy vilken sekund som helst. Blä. Affärsjuridik var det alltså...


"Det luktar lite big tasty"

Den 24 november, en månad kvar till julafton och julgranen på grangården är framme och tänd. Mysigt.

Slutade klockan sex idag eftersom jag satt och skrev mitt fruktade ekonomiprov. Det gick väl sådär, inte bra men inte heller dåligt. Har i alla fall det avklarat, borta, gone! Sköööönt. Hade btw 5 timmars hål idag, inte lika skönt. Min mobil mår inte heller så bra, den har en skruv lös (ha!)

Kan inte sluta lyssna...


Rött ska de va!



[pics:natalie karlsson]

Jag hade det i sexan och fem år senare så vill jag ha det igen. Kopparrött hår är det jag talar om. Jag vill ha i samma nyans som tjejen ovan, ungefär som så jag hade förut. Jag tycker i alla fall att det är grymt snyggt. Om det passar på mig nu vet jag inte, men det är f*n värt att chansa. Nästa; boka tid hos frisören!


"You are my life now"


Well, new moon som sagt. Den var bra, mycket bra. Och som många andra saker så börjar jag gilla den mer och mer ju längre tid det går.
Just nu är jag väldigt nöjd över mig själv, för jag har plågat mig igenom en hel dag med ekonomi och affärsjuridik och fått ganska mycket jobb gjort. Plus till mig!  Now, gossip girl!

Ta´t lugnt, ta en toy

Nu är jag vaccinerad mot svininfluensan. Fick stå i en ganska så lång kö och vänta i 1 h 45 min, stick i armen, sen hem igen. Försökte precis äta, men jag hade lite svårigheter med kniven. Den lyckades bara ramla ur mitt grepp hela tiden, jag fick en spagettiarm efter vaccinet. Nu blir det ekonomiplugg som vanligt sen så är det läggdags. *yawn* 


You have caught me at a very bad time


Nanana

Idag hade jag sovmorgon och jag slutade tidigare. Skönt. Så med lite fix och trix så har vi även fixat så att vi är helt lediga imorgon. Ännu skönare. Imorgon blir det ekonomiplugg för hela slanten(igen).

"Rutger raket blev till Ruter knekt"


Nu har alla mina mostrar åkt hem och kvar är mamma och jag. Det har varit en helg fylld med massvis med gapskratt. Jag har legat på golvet, vikt mig dubbel och satt ris i halsen. Nu har jag också gått med på en rockringstunering och vänd-tia-tunering mot min moster i jul. Så tills dess ska jag ligga i hårdträning, här tänks inte förlora.
Sen måster jag även påpeka att för en stund sedan när vi skulle vinka av min ena moster så såg jag att de hade satt upp julstjärnorna i centrum. När de kommer upp, då är det vinter. Så nu är det officiellt vinter.

Ps. min kusinson Alexander ska ge mig något i julklapp som fick min moster att nästan kissa på sig av skratt. Det börjar på k och det är inget som jag vill ha nu, men i framtiden. Jag spricker av nyfikenhet!!!!!!!!! Ds.

Lördag

Vilket kaos det blev igår när mamma skulle möta min moster vid tåget. Men det löste sig. Planerna för idag är som följer: 

- åka in till stan med mamma och alla mina mostrar
- hem igen för att jobba i simhallen
- äta middag ute med en del av släkten

Nu måste jag skynda mig om vi ska komma iväg någon gång. Hej svejs i lingonskogen!



Look out, here I come!



Ja, idag har jag hunnit med allt från att åka till Taj Mahal, aka. Indien, till att hänga vid skridskobanan i Kungsträdgården. Jag kände mig inte på något bra skridskohumör idag så jag hoppade över den biten och fick istället ansvar över Rosannas kamera. Kanska lika bra det, då jag har en tendens för att ramla när jag är ute på hal is och bör jag påminna om att det är fredag den 13onde idag!

Nu är det dags för pluggning, men städning framför allt då min kära moster kommer på besök och stannar hos oss över helgen. Panikstädning är det alltså som gäller nu. BYE!


!

Jag gjorde nyss ett försök till att göra chokladbollar, men jag misslyckades. Vilken otroligt stor överraskning!


Är det jul redan?


Nu börjar det närma sig jul, det känner man. Vissa affärer domineras av julpynt, det snöade när jag var på väg till skolan idag och jag har lagt märke till att folk börjar damma av julstjärnorna och ljusstakarna där hemma. Kanske lite tidigt nu, men ändå mysigt. Jingle bells, jingle bells, jingle all the way...

 


Torsdagsrush


[pic:etc]

Godmorgon folket!
Jag vaknade precis, har sovmorgon. Skönt! Ska snart dra iväg till skolan för att gå på en lektion och sen är det hem som gäller. Torsdagar är verkligen tråkiga. Det blev ju som sagt ingen vaccinering idag, det tog slut fort och jag hörde att folk är som galna för att kunna vaccinera sig. Men no rush för mig, jag kanske redan haft svinis då jag var sjuk i tre veckor! Who knows? Nu måste jag rappa på lite om jag vill komma iväg någon gång, see ya later alligator!

Miércoles




Jag sitter just nu med spotify uppe och har den senaste timmen suttit och sorterat min spotifylista i brist på annat att göra! Resten av kvällen ska ägnas åt plugg and lots of it! Det gillas ju alltid. Planerna för imorgon var att jag skulle vaccinera mig mot svininfluensan men tydligen är vaccinet slut överallt, så det bidde ingenting. Nu ska jag kila iväg till middagsbordet där maten väntar på mig.


We´re the people, the happy with the broken hearts


[pic:etc]

Hello alla coola,
jag har en ny blogg. Jag blev trött på det gamla stället, men nu är jag här för att stanna.
Dagen ja, den hade både sina för-, och nackdelar men jag klarade mig igenom den. Nu känns det bara blä och jag sitter här med en stor klump i magen. En som jag inte gillar. Help!


RSS 2.0